2014-01-30
08:29:46

Jag lever
helt ärligt faktiskt, jag tänker inte be om ursäkt någon stans för att jag inte bloggat sedan de 20 typ.. hahah!!
i alla fall har de hänt en del sen sist så de får jag välj skriva i ett annat inlägg, om jag orkar börja blogga igen! Ärligt talat är jag inte jätte taggad på de, men vi får se!!

i alla fall, idag är de "bara" 100 dagar kvar till jag är 18 :D


omg <3

2014-01-20
22:17:23

Koppetiikoppettttiiiii!
 
Ja just de, Har ju inte bloggat så bra och därför inte skrivit om ridningen så jag gör det lite kort fattat nu ;)

Lördag- Malvija red jag i sommarhagen och det gick bra hon var pigg och glad som hon för de mesta är. Red väll mest för att göra av med lite energi och så hade vi vääldigt skoj!
Cactus.. Haha ja, som jag skrev fick jag mig en liten flygtur. Han blev väldigt glad och bockade lite först, och då satt jag kvar, sen så skakade han på sig och drog lixom tyglarna ur handen på mig och presis när han ruskat klart flög hen upp i luften och drog en snurr bock typ Haha.. Så jag flög av, han sprängde trådarna och sprang hem.. -.-' Red lite i Pd'n efter de.

Söndag- Malvija var lite stegrig och bråkig, Red i sommarhagen med lite krav. Men hon var nog bara lite suris, precis som jag var hehe ;)
cactus longerade jag i sommarhagen och sedan gick jag tillbaks för att rida lite i Pd'n och då frös han fast typ 3 gånger och gick typ inte att rubba.. Haha? Men fick i alla fall igång han lite tillslut

Idag- red Hanna båda och det hade gått bra, Cactus hade bara fryst en gång... Puuuck <33
Nä men dom var nog på samma humör som mig igår så Imon så hoppas vi på de bäättree :D

 

2014-01-20
22:06:33

Denna måndagen
Kom till skolan i morse för att göra prov 8.20 mend et visade sig att läraren jag skulle göra omprovet för inte var där och inte skulle komma på hela dagen... Jag bah okej men bra, JÄTTE BRA!! Hade i alla fall betygssamtal i ridprofilen en 45 min senare och det gick väll braaa.
Hade glömt kläderna till träningsläran, de var typ första gången så det gjorde inte jätte mycket men ändå lixom.
Lunchen i skolan (som jag vanligt vis bruker hata) idag smakade på riktigt ruttet.. det var kyckling i vatten med kräk på typ.. Så ja ni förstår nog att det inte var så aptitligt.. 
På matten så hade jag inget matte humör för det stod verkligen stilla hur lätt de än var.. Men fick jobbat en del uppgifter i alla fall. 

Ja sen har det ju hänt endel bra saker, en grej jag inte tänker skriva nu Mohahah, aaaas kul! :D
Haha ja, och sen lite små grejer som bara vart allmänt bra!

Men swag..

2014-01-18
23:11:17

Fick mig en liten flygtur idag2014-01-17
23:37:29

Alltid ska det vara något fel på mig
Gick på bussen idag så tar jag tag i en sån stolpe med ena handen och lixom vrider in mig och sätter mig som jag lixom alltid gör. Men nu hoppade de till i min överarm och jag fick sjuukt ont och har haft det hela dagen. Nu har jag tagit en Ipren och det är bättre men jag kan fortfarande inte ta i eller lyfta den högt och utåt.. Mah bahh seeeeriööööst!

Åkte i alla fall till Heestarna förut och red Majlvia i sommarhagen Busade runt lite där och hon tyckte de var super kul blev dock galet stak och efter som att jag hade ont i armen och just då ännu ondare för när jag hoppade i hade jag den hög, åt sidan och tog i som bara den så kunde inte riktigt hålla emot henne. Men de gick ganska bra i alla fall. Red väll Ca 45-50 min :D
Cactus Skrittade jag i paddocken och jag ville bara tt han skulle lyssna för min skänkel då han e lite seg. Haha Han kickade till 2 gången och krullade ihop huvudet och gjorde något litet skutt.. Hahaha stötaste jag vart med om!

Imon ska båda hästarna gå i Sommarhagen och vi vet inte riktigt hur Cactus blir på en äng så jag tror att jag ska hålla i mig ganska hårt.. Hahaha! Kameran följer med och mamma fotar undertiden jag rider så förhoppningsvis blir det några fina och snöiga bilder! 

 

2014-01-16
22:43:43

Börjar halv 11 imon
Och slutar 20 över 11.. Inte helt fel asså!
Blir hämtad vid skolan så åker då direkt upp till stallet och rider hästarna. Är det hårt i marken kommer jag bara skritta. Men är de någolunda travar jag i alla fall så får vi se om jga galopperar eller om vi tar de på Lördag efter som att dom ar stått hela veckan tyvärr för det har inte gått att löasa med att komma upp dit och sådär! :/ Men men vi får se vad som händer och sker. 

Skolan idag gick väll ganska fort. Första lektionen - ingen lärare.. andra lektionen - fick tillbaks ett prov och jag fick B, hade knappt pluggat något på de (Y) haha. Hade fetaste håltimmen och sista lektionen matte slutade typ halv 5. Hem och bara chilla pååå't skulle dock behövt plugga men får göra de imon och i helgen.. Har ett omprov på måndag (jag e sääämst).. Nej men hade typ 1411 grejer den veckan så jag hann lixom inte plugga på allt men men. Bara att göra om och göra bättre inget mer med det! ;))
 
Nu ska jag sova så gott såå, hade bra så höörs vii <3 
 
 
 

2014-01-16
10:21:00

Jag vill fylla 18 NU!
Jag vill fylla 18 nuu. Seriöst va tagg, och nej jag är inte taggad på att få gå på krogen och grejer jag är ingen sån person, jag kommer säker göra det men de är lixom inte de jag väntar på mest... Men jag vill kunna göra vad jag vill, och bara grejen att fylla 18, jag får äntligen som jag längtat efter sååå länge, Tatuera mig och jag vet exakt vad jag vill ha och vart dom ska sitta så de är bara väntan kvar.
Har dock ingen aning vad jag ska önska mig mer än pengarna som jag önskar mig för att kunna göra tatueringarna. Jag har inget stort jag önskar mig. De två senaste åren har jag ju fått en grej som kostat mycket, Förra året fick jag min glittriga älskade hjälm. Och året innan dess fick jag ju Zlatan (världens bästa födelsedagspressent <3) Så får se om jag ens önskar mig något? Haha

Åh va jag längtar till våren och 10 Maj 
 
MEN AAAAH, VILL FYLLA ÅR NU Orkar inte vänta till Maj... :(
 
 
 

2014-01-15
23:45:49

Träningsvärk
Jag brukar tycka att det är redigt härligt med träningsvärk och att smärta härdar osv... Ja ni hajjar, alla har ju haft träningsvärk och med handen på hjärtat, även om man klagar endel är det rätt gött!
Men nu är det såhär att igår som jag berättade igår, hade vi ett väldigt jobbigt pass i träningsläran och idag är min träningsvärk sjuk! Den är inte ens go, mår typ illa av smärta varje gång jag ska ställa mig upp och kan inte sitta ner på en hård stol osv... De är de värsta jag vart med om, inte kul för fem öre när lixom mest bara dåligt över de!! Kanske ska ta de lite lugnare när jag vet att jag inte är lika stark och vältränd som dom andra är... haha! :(

ahja nu har jag fått klaga av mig lite, men de gör verkligen så sjukt ont att de inte ens går att beskriva...
2014-01-15
23:04:37

blääääööö
Idag har jag inte mått speciellt bra... Hade galet ont i magen imorse, även ont i huvet så jag valde att sova lite till men skulle då komma typ 10 min sent till skolan. Så det var värt för mådde bättre när jag vaknade så då åkte jag till skolan och dagen var väldigt chill. När jag kom hem gick jag en halvtimme med hundarna och sedan la jag mig i sängen för mådde bara konstigt. somnade även en liten stund lite senare  så jag ska försöka sova nu igen. Börjar 20 i 10 imon så kan sova till halv 8 vilket är galet skönt Inte lika skönt att jag går till halv 5 imon... Men men jag överlever det tror jag!

Men nu ska jag i alla fall krypa ner under täcket. Eller jag ligger redan under täcket O.o
Ah jag ska försöka sova då i alla fall. Ha det bra så hörs viii <3
 
 

2014-01-14
17:51:00

Tröött!
Ligger i sängen och bara chillar, slutade tio i 1 och var hemma 2. Efter som att jag inte red idag åkte jag direkt hem vilket faktiskt var ganska skönt för då kunde lilla jag som är sjuukt trött sova en halvtimme innan jag gick ut och gick en stund med hundarna. Är fortfarande trött, ont i huvet och seg!
På träningsläran idag körde vi jätte mycket jobbig grejer, eller jag tyckte de var jobbigt efter som att jag är så otroligt svag. Gjorde massa utfall och andra grejer med vikt i nävarna så mina ben är är helt sega och jag LOVAR att jag kommer ha träningsvärk i benen och i rumpan imon.. hehe ;)

Senare kommer farmen som jag såklart ska kolla på.... Sedan så kommer även PH som jag oxå såååklart ska kolla på <3
 
 
Vill ha sommar och sol, Jag vill kunna sola och vara brun o fiiiin, åka till Öland och bara ha de allmänt bäst <3
 
 

2014-01-13
22:00:39

Stretching
Vi håller på med Rörlighet på träningsläran i skolan och de är alltså hur vig man är osv. Idag började vi i alla fall med de och jag insåg hur sjuukt ovig jag är efter som att jag aldrig stretchar eller något sånt. Så jag satta upp som mål att under dessa 3-4 veckor ska jag stretcha typ varje kväll för jag ska kunna gå ner i splitt och spagat när det är över.. Så ja vi går all in och det hade ju vart as coolt att kunna det HAHAA :D SÅ NU KÖR VII!!!

Imon blir det tyvärr ingen ridning då de är galet hårt i marken :( Får hoppas på att det är bättre på onsdag så att jag kan rida då! :)

 
2014-01-12
22:23:45

#SöndagsÅngest..
Lite så.. Fast jag ska inte klaga de är dom som ha de värre i skolan än mig.. Slutar halv 5 mån o tors, 1 tisdagar, 2 onsdagar, 20 över 11 på fredagar och ons, tors, och fre har jag sovmorgon.. HAHA ganska okej ändå! Måste bara klaga på lite andra saker Jag har börjat få sjukt ont i mitt knä igen inte de mista kul för jag kan nappt rida lätt.. Ähh? de va de ändå jag hade att klaga på.. Men i alla fall!

Var i stallet idag och red två stoora heestar #kännermigintesåkaxigdäruppelängre..

Cactus - Första gången jag galoppera på hnm idag då han håller på att sättas igång så galopperade 2 varv åt båda hållen i lätt sits så han bara fick galoppera på i låg form. (Cactus är ganska seg men han har ändå ett sjukt steg så jag kan inte sitta ner på han ÄN för han e ganska stor oxå.. Haha) Men det gick i alla fall gra och tycker om den prinskorven jätte mycket!! 

Malvija - Skulle ridit henne först men när jag tog in henne skaka hon för att hon frös så? 2 tjocka täcken och hon frös.. Jaja hon fick på sig ännu lite mera när vi släppte ut henne igen i alla fall.
Hon fick stå inne och värma sig lite undertiden jag red Cactus.
Igår när jag red så hade hon damp i skallen, hon vägrade sväng vänster.. hon bara böjde på huvudet och sprang på åt sidan.. Haha kork. Men idag var det MYCKET bättre, kunde vart ännu bättre men får se de utifrån var det var så få jag ta de som de är! "hoppade" i alla fall lite sockerbitar med henne och det fungerade bra hon var lugn innan efter och emellan hindrera så jag var nöjd med korkbollen!! Åhh Malvija ee såå underbar på sitt egna lilla vis <3

Tycker om båda hästarn super mycket och dom är så galet olika vilket oxå är kul så glad att jag får rida dom! :D <3

Cactus
Cactus e Cactus, mysigaste och tröttaste hesten
Han är efter Quite Easy


Malvija
Va ska man säga... Underbaraste koko hesten som e lite skev men jag älskar henne hur mycket som helst ändå <3
hahah
 
 

2014-01-11
11:18:04

Förlåt
bloggade inte igår men jag pallade inte eller hann inte! Först skola sedan red jag två hästar så jag va hemma typ 20 i 5 och sedan kollade jag tv med mamma och pappa typ hela kvällen hehe! ;)
Ska blogga bättre idag men om typ 10 min ska jag åka och rida Malvija och Cactus, kameran följer med så blir de lite nya bilder på Malvija och de blir bilder på Cactus haha!

Jag som sagt bloggar mera när jag kommer hem ha de gött pusshaj <3


2014-01-09
22:35:29

Tror jag gillar att shoppa?
Sicket sjuukt pissväder det var idag på eftermiddagen.. Skulle åka in till Alingsås efter skolan men jag funderade på att skippa de efter som att det regn/snö/slaskade och det var inte lite heller. Då är det inte super kul att gå runt i massa affärer men jag sket i de. Jag åkte dit ändå och gick och kikade runt litegranna. Fick i alla fall med mig ett linne en stickad tröja och ett par byxor. Även ett lypsyl! ;) Så nu var ännu lite mera pengar borta.. Spara var de ja??
(kan visa bild på grejerna imon)

Imon börjar jag halv 11 och slutar 20 över 11 och så kommer mina fredagar se ut hela denna terminen. HUUR GÖTT? I alla fall så kommer vi på den lektionen ha debatt. Vi är olika grupper som är olika partier och jag och min grupp är Socialdemokrater så nu ska jag plugga de sista på det så att jag kan det bra imon. 
Ska även rida Malvija och Kaktus (Just de har inte berättat om hnm. men gör de imon hehe)

Jaja, men ni får ha de fint. PUSS HAJ <33
 
Idag fixade jag även så att jag kommer ha ridprofilen resten av tvåan och 3. Tanken var från början att jag inte skulle ha den mera nu efter jul men jag tycker att de är kul och att jag lär mig nya grejer hela tiden och då ville jag fortsätta och det gick att lösa så det var super bra! :D2014-01-07
22:16:30

Tjabba tjena hallåå
Jag gick en lång promenad förut istället för att springa... Jag började springa men sen kände jag att jag inte var på något springhumör så då bytte jag väg och gick en promenad på typ 1 timme och 15 min. Såå skönt var de!
Imon hinner jag inte med någon promenad eller springtur.. Iof ska jag rida galen heest så jag lär ju få träning ändå haha! På torsdag slutar jag halv 5... Och då åker jag troligtvis in till Alingsås en snabbis efter skolan så då blir de ingen motion där heller.. Fredag tror jag att jag ska rida.. Haha Jag kommer inte hinna springa och gå juu! IOF kom jag på nu att jag kan ju gå upp till stallet på fredag för jag slutar 20 över 10 så då blir de typ 1 timmer prommenad, hur grymt!? :D

Nu ska jag och min bodybutter kleta lite.. Haha. Nej men min hud är så sjuuuuuuukt torr så måste smörja in vaarje kväll för att de börjar klia som sjutton på benen... Så de står på tur nu!

Hoppas ni som gick i skolan idag hade de riktigt kul. Jag ska ha aaas kul i skolan imon -.-'''' Jo men visst.
Ha de gött. Sov gott!!!

 

2014-01-07
11:12:14

Goder morgen
Ligger i min säng, blev väckt en för typ 40 minuter sedan men har bara legat och dragit mig, seg som f'n! Men jag måste gå upp nu om jag ska kunna somna ikväll och gå upp as tidigt imon för att gå till skolan....
Idag måste jag ge mig ut på en spring runda så jag ska väll käka lite frulle och sedan sticka ut!
Måste även maila till lite olika stallen idag... men de kan vi prata mera om något annan gång hehe!

Ingen ridning idag, men det blir troligtvis imon!
Jag red ju igår och gjorde markarbete och de gick bra, skriver mera om de sedan tror jag! ;)
2014-01-06
20:30:49

Mål 2014

*Träna ordentligt och verkligen få den kropp jag vill ha!
* Spara massa pengar, så att jag och Lisa kan gå efter våra planer <3

* Bättre självförtroende.
* Inte vara så rädd för att misslyckas och när jag väl misslyckas inte bli så ledsen och besviken!
* Lära känna Malvija bra och förhoppningsvis om jag vågar och det känns bra starta 110? :)))) 

Kommer inte på så många fler just nu men detta är ju några i alla fall ;)
 
 
 

2014-01-06
19:58:21

Hööks inköpen!
Svart schabrak med Blå kant (MUMMMMA <3) - 124:-
Enkel svart huva (passar till många schabrak med ett snygg pannband över) - 99:-
Oranga Boots (Kommer matcha till ett grå/orange schabrak) - 36:- eller något 

Rosa Skjorta (tyckte den va fiiin <3) - 99:-
      
 

2014-01-05
22:04:00

Shoppade lite på Hööks förut..
Åkte till Varberg förut för att träffa Mormor och Morfar men på vägen dit så stannade vi i en snabbis på Hööks för jag hade sett ett schabrak jag ville ha som var på REA men tyvärr fanns det bara i Ponny... så det blev ett annat + lite mera grejer, men jag kan visa bild på de sedan :))

Imon ska jag ju rida som jag nämnde i inlägget innan. Jag ska även springa en sväng och så ska jag softa lite granna och å ska jag göra...? Vet inte faktiskt haha, Blogga lite antagliiigen ;)) 

Kanske lägger upp lite gamla bilder på denna gosponnyn imon<3
 
 

2014-01-05
21:05:53

Asså den där clinicen
Ska jag vara ärlig så har jag knappt några ord för det.. Den var hur grym som helst och roffe är hur grym som helst! Det var rikitgt kul att se alla olika hästar och de 4 ryttarna som red och hur duktiga dom var på sina sätt. Sen sa roffe så mycket bra som jag kommer att tänka på när jag rider!
Ja det var superkul och jätte lärorikt, massor med övningar som jag känner att jag kommer kunna ha bra nytta av med Malvija. En som jag faktisk ska göra imon med de lägsta på sockerbitarna. Inget egentligen komplicerat utan mest för att hon ska vara med mig och vara lugn i stormen ;) Egentligen är den inte jobbig heller utan bara bra för att få henne för mina hjälper och att hon inte bara drar iväg efter!

"Gör inte problemet större än det är" - Rolf-Göran Bengtsson
Inte något super nytt men när han säger det och jag kännde att det träffade så bra osv.. Efter som att Malv stegrar endel ibland så tycker jag detta var bra. Jag kännder att jag ska rida utifrån va de är!
 
Men det var riktigt grymt och alla som inte var där, Ni missade något fett ballt, otroligt, häftigt ah orden tar aldrig slut!!! 
 
 

2014-01-04
22:08:44

Sjukt trött
Berättar mer imon, kan säga att de var helt Amazing men nu ska jag sova och drömma om Roffe <3
2014-01-04
01:05:23

klockan är mycket
jag vill sova, men jag är hur pigg som helst! Jo men de är nog bra när klockan är ställd på tio i fyra och jag måste upp senast prick... Kommer vara som en zombie när jag ska upp så förhoppnings om man ska se de åt de positiva hållet på kanske jag sover i bilen om jag är trött! Haha!
Nej men nu ska jag försöka nana igen, typ 546763484 gången jag försöker nu... :(

god natt, hörs KANSKE imon! <3
2014-01-03
23:45:20

Malvija 3/1-14
Hon hade inte gått på ett tag så jag skulle ta det lite lugngt så jag gjorde välgigt simpelt och lätt i alla gångarterna. Hon var väldigt lung och avslappnad idag och jag har faktiskt aldrig kännt hanne på de sättet så jag vart riktigt glad och hon jobbade på jätte bra. Skritten och traven var hur bra som helst och galoppen lite sämre, hon spände sig och blev lite tossig men jag försökte bara få henne lugn och fin och sänka huvudet och efter inte så mycket jobb på volten gjorde hon faktiskt de i båda varven så jag avslutade efter det. Så jag red kanske i 45 min men med mest skritt för jag ville verkligen få med mig henne i skritten innan jag började trava! Men jag är i alla fall väldigt nöjd med henne och han var riktigt duktig!! :)
 
Fiiina Mulvi <3
 
 

2014-01-03
16:15:26

Spring för fan
Har precis duscht, sprang otroligt långt eller inte! Sprang en runda och så mycket som jag trodde jag skulle ha tappat hade jag inte otroligt nog. Okej jag var lite tröttare och jag kom in än vad jag brukar men de är ju inte speciellt konstigt men höll lixom ett bra tempo och kunde springa länge i de!! Lite blodsmak i munnen kom väll haha men de är ju alltid gööött <3

Malvija gick hur bra som helst idag, men mer om de + bilder kommer sedan :)


tjäna höhö <3


2014-01-03
01:34:05

Bara
Nu är det inte så långt kvar till jag fyller 18 och ska göra min tatuering i nacken, jag längtar så sjuuukt mycket till den dagen jag fyller, tänk va bra att fylla 18. Fast lite skrämmande ändå efter som att jag börjar bli gammal nu det var ju lixom inte alls längesedan jag gick i 8 typ haha tiden går galet fort asså!!
Men Nu längtar jag bara tills min 18års dag, tatueringen och sommaren. Snälla kom nu pallar inte denna tråkiga tid på året när det ändå inte är någon snö!! :(


127 dagar kvaaar, lovar, de kommer gå fort!! ;)


2014-01-02
21:35:24

Jan. 02, 2014
Vad har hänt idag? Ungefär ingenting, jag har vart ute med hundarna på långpromenad i typ 1 timme med ganska bra tempo. Sedan har dagen vart död alltså inte gjort mer än att kolla film men imon händer de lite mera, ska rida Malvija och sen ska jag försöka mig på min första joggingtur på typ 4 veckor. Det får bli en liten kortis till att börja med för nu börjar jag känna mig lite bättre är bara täppt i näsan på kvällarna typ haha! Sedan ska jag även göra en sallad att ha med på lördag när vi åker iväg, sedan ska jag gå och lägga mig as tidigt för jag kommer behöva gå upp 4-halv 5. För vi åker från ingared vid typ halv 6... haha nana bilen <3

jaja, nu vill hundarna ut och göra sina behov så jag får gå med dom, kommer troligen något mer inlägg sedan :)
2014-01-01
23:57:32

2014
De va typ nu jag hajja att de faktiskt är 2014.... Känns ju typ som att det var någon månad sedan det var 2012 och vi skulle sprängas i luften ju, Ah nemen nej nu är det 2014 och jag hoppas på att jag detta året ska göra mycket kul och kunna tävla lite mera och framförallt rida in mig på storhäst och kunna/våga hoppa lite högre.. ;)

I alla fall kommer detta året starta bra. På Lördag så kommer jag och ridprofilen åka ner till Skåne för att kolla på Roffe clinic, Huuuur kul som heelst (dock är inte blirfärden lika kul.. Efter som att jag HAAATAR att åka bli och det kommer ta typ 4 timmar att åka ner... HOPPAS PÅ ATT KUNNA SOOOVA EFTER SOM ATT JAG KOMMER FÅ GÅ UPP TYP 4... Haha) Men ja, allt kommer säker bli hur kul som helst utom blir färderna då, men de är såå värt de när man får kolla på Roooffee <3