2011-06-15
17:00:00

Veckans fråga ALÀ Jennifer
Vad tycker DU om pessoa Bett?



Den som har BÄSTA förklaring/tycke om Bettet den texten lägger jag ut och personen får en länk :)


Jenniifer

Kommentarer:
#1: Linnea

Jag har inte så stor kunskap om bett osv. Men läste en riktigt bra text på bilddagboken för väldigt länge sedan om pessoa bett. Texten förklarade väldigt tydligt om bettet. Dess funktion och vad som hände i hästen mun och hur hästen upplevde det. Texten lät verkligen sann och jag tror på den texten! Har aldrig tyckt om pessoa bett och kommer aldrig göra det!

STOR FETT DISS!! :)

2011-06-15 @ 21:13:58
#2: klara

Jag tycker det är okej att rida hästen på vilket bett som helst sålänge ryttaren klarar av bettet och hästen trivs med det :)



Om ryttaren klarar av att hantera ett pessoa bett, inte drar hästen i munnen, eller liknande så tycker inte jag att det gör någonting, om man inte ser att hästen inte trivs dvs.



Det finns ju hästar som går toppen på pessoa varför ska man då tro att det är så skadligt för den? förstår inte riktigt det faktiskt, en häst som söker sig neråt (i en ärlig form då såklart) och inte gapar eller på något annat sätt visar obehag verkar ju trivas med det. Jag tror att om hästen hade tyckt att det var obehagligt skulle den säga ifrån :)

2011-06-15 @ 21:58:08
#3: Matilda

Jag kan inte särskilt mycket om bett men min åsikt om detta bettet (och starka bett över lag) är att det är mycket bättre att rida på detta bettet om man har en stark häst och har en mjuk hand, och såklart om hästen trivs på det, än att sätta ett tvådelat bett i munnen på sin starka ponny/häst som den inte lyssnar på så att man behöver sitta och slita i hästens mun för att den ska lyssna. Detta tror jag skadar hästens mun mer än mjuka tygeltag på ett starkt bett än att slita,rycka,dra och såga med ett mildare!



Alltså, pessoabettet tycker jag är bra om man har en känslig och mjuk hand!



Hoppas att du förstod något i denna röriga text^^

2011-06-15 @ 22:16:14
#4: Linnéa

inte för att jag är pro på bett men alltså jag känner såhär, bett som bett. Okej visst fine att det finns starkare bett svagare osv.. Men det som mest spelar roll tycker jag är ryttaren. Om ryttaren drar och sliter och rycker i hästens mun så spelar det ingen roll om man har ett "snällt" nova-bett eller ett "starkt" pessoa. Drar man så drar man, hästen får lika ont vad det än är för bett. Var mjuk och följsam i handen så spelar det ingen roll vilket bett man har. Eller jo man tar ju det som funkar bäst på hästen men jag menar att folk som waynar så mycket på vad andra har för bett kan ju bara ta sig någonstans och bry sej om sig själv istället för att lägga tid på vad andra har för bett osv...

2011-06-16 @ 16:53:24
#5: Estrid



Jag tycker det är ett bra bett, men det är så många som använder det på fel sätt.



Jag menar att folk som behöver det kan rida med det, (men då ska man helst ha ett delta). Sen tycker jag inte att man ALLTID ska rida med det heller, man kan ju hoppa på en lägra ring och när man tex rider dressyr ha det i den vanliga ringen.



DÄremot hatar jag att se folk som rider med det "bara för att". Behöver man det iten så använder man det inte! Hehehehheheh:))

2011-06-17 @ 13:47:42
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: