2012-02-13
19:12:08

Känslan man får när hovarna är precis vid ansiktet......
Cyklade upp till Hajen, tog in henne och fixade iordning henne! Jag var riktigt taggad att bara få sitta på henne.
Men när jag skrittade iväg så var hon inte så pigg och steppig, utan hon tog ut all energi på att vara rädd för ALLT i sin omgivning! Så när jag kommer till en tunnel som går under E20 så totalvägrar hon att gå in i tunneln, så jag hoppar av och tar tag i tyglarna och smackar för att få henne framåt så går hon in, inget mer med de, men när jag ska hoppa upp innen i tunlen för att visa att jag kan vara på i tunlen och hon kan gå ändå, så backar hon, och när ja smackar igen så stegrar hon och slår med hovarna precis vid mitt huvud så då kunde jag inte hålla kvar i tyglarna!!
Hon vänder sig om och börjar trava iväg. (vägen går som ett Y, Tar du höger så kommer du ut på E20 och tar du vänster så kommer du in på kärbogata, och en bit in på den vägen "Bor" hon). Men när de ser ut som om hon ska springa ut mot E20 fick jag lite panik asså... så jag börjar ju springa, och då svänger hon till vänster istället och galopperar i full fart på asfalstvägen med massa is på vissa ställen.
Med gråten i ögonen och hjärtat i halsgropen springar jag mot stallet, när jag kommer enbit på vägen och tittar ner mot gården ser jag att hon står vid hagen där dom andra hästarna är!! Jag går dit, Skakande och jävligt förbannad (för att hon inte ska stegra hela tiden..) i hopp om att de INTE ska ha hänt något. 

När jag tar tag i henne och går en bit så märker jag att hon och jag har haft turen på våran sida! Hon visa inte de mista hälta, vilket var super skönt!!!

Jag gick med henne en bit och hoppade sedan upp och skrittade åt andra hållet (så får jag ta tunlen igen någon annan dag när hon är mer igång, så man kan fightas med henne, utan att jag måste ge upp för att jag inte vill att hon ska sträcka sig igen då de är lättare att sträcka de nu igen när hon nästan är bra.) och då gick de jätte bra, förutom vid ett ställe, då stannade hon och vägrade att gå förbi något läskigt... Men fick förbi henne med mycket övertalande!!



Ja en trevlig första ridtur.. ÖHÖM

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: